San'a Suudi Koalisyonunun Hava Saldırısı Altında

Per, 02/12/2021 - 17:14

Suudi koalisyonu, Yemen'e yönelik saldırganlığını sürdürürken perşembe sabahı başkent Sanaa'ya hava saldırılarına yeniden başladı.

Welayet News  - El-Mesire haber ağına göre, Suudi-Amerikan koalisyon savaş uçakları Yemen'in başkenti Sanaa'yı hedef aldı.

Sky News Arabic de koalisyon güçlerinin Sanaa'daki askeri hedeflere "hassas hava saldırıları" düzenlediğini duyurdu ve vatandaşları hedef bölgelerine yaklaşmaktan uzaklaşmaya çağırdı.

El-Cezire haber kanalı da Suudi koalisyonlarının Yemen başkentini birçok kez hedef aldığını duyurdu.

Sanaa, son haftalarda Suudi savaş uçakları tarafından defalarca hedef alındı.

Yemen ordusu ve Halk komiteleriyle Suudi koalisyon güçleriyle arasındaki çatışmalar son günlerde bazı bölgelerde şiddetlendi.

Yemenliler, artan saldırıları ABD’nin Yemen savaşı olmak üzere bölgedeki denklemlerini kaybettiğine inanarak, Suudi-Amerikan koalisyonunun batı yakasındaki başarısızlığı ve el-Hudeyde'nin kurtarılmasının karşılığı olarak görüyor.

Suudi Arabistan, müstafi ve kaçak cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi iktidara geri getirme bahanesinin arkasına sığınarak siyasi hedeflerini yerine getirmek için 26 mart 2015'te ABD’nin yardımı ve yeşil ışığıyla çok sayıda Arap ülkesinden oluşan bir koalisyonla beraber Yemen'e karşı geniş çaplı saldırılara başladı.



Yeni yorum ekle