'Yemen Saldırganların Mezarlığı Olacak; Suudi Arabistan Yenilginin Eşiğinde'

Per, 02/12/2021 - 16:52

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nden bir yetkili, Tesnim Haber Ajansı'na verdiği özel bir röportajda, ABD ve İngiltere'nin ülkeye karşı savaşa dahil olduğunu ve Suudi koalisyonunu desteklediğini söyledi.

Welayet News  - Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı ve Ensarullah Hareketi'nin medya merkezinin başkanı Nasruddin Amir, Suudi Arabistan ile birlikte ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki saldırıya karıştığı için bu devletlerin de suçlu olduğunu belirtti.

Nasruddin Amir, "Bu ülkeler inisiyatif alacak veya barış hakkında konuşacak durumda değiller. ABD ve İngiltere'nin barışın önüne taş koyduğu ithamıyla Ensarullah'a yönelik suçlamaları reddedilmiş olup, bu suçlamalar düşman tarafından düşmanlık ve ikiyüzlülük temelinde yapılmaktadır." dedi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Enformasyon Bakan Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletler, ABD'nin himayesi altındadır ve Yemenliler bu uluslararası örgütü suçlamıyorlar. Aksine, Amerika düşmanını suçluyorlar. ABD, Yemen halkına karşı tüm suç yöntemlerini ve araçlarını kullanıyor; Birleşmiş Milletler de bunlardan biri."

Yemen İşgalcilerin Mezarlığı Olacak

Ensarullah yetkilisi, "Güney Yemen'in bu günlerde İngiliz işgalcilerden bağımsızlığı, Yemen halkını topraklarının tamamen özgürleşmesine doğru ilerlemeye motive ediyor ve ayrıca Suudi düşmanına ise Yemen'in işgalcilerin mezarlığı olacağı ve işgalcinin gerileyeceği mesajını veriyor. " dedi.

Riyad Büyük Bir Yenilginin Eşiğinde

Nasruddin Amir, "Bugün Yemen'deki durum, Allah'a şükür, Yemen'in zaferine, kurtuluşuna ve bağımsızlığına ve Suudi Arabistan önderliğindeki düşmanların yenilgisine doğru ilerliyor. Bu ülke bugün büyük bir yenilginin eşiğinde." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle