Irak Hizbullahı: El-Kazimi’nin Evine Yapılan İHA Saldırısı Uydurmaydı

Çar, 01/12/2021 - 09:14

Irak Hizbullah’ı Salı günü yaptığı açıklamada, Kazimi'nin evine yapılan insansız hava aracı saldırısını uydurma olarak nitelendirdi ve Irak başbakanının saldırı sırasında evinde bulunduğuna dair kanıt istedi.

Welayet News  - Irak Hizbullah’ı yayınladığı bildiride, bu ülkenin ulusal güvenlik danışmanı Kasım el-Raci’nin Mustafa el-Kazimi’nin evine düzenlenen İHA saldırısına ilişkin ipuçları bulma konusundaki son açıklamalarına tepki gösterdi.

Irak Hizbullah’ı tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Güvenlik yetkilileri, politikacılar ve Irak'taki büyük ülkelerin büyükelçilikleri, el-Kazimi’nin evine yapılan insansız hava aracı saldırısının uydurma olduğuna inanıyor.

El-Kazimi, İHA saldırısı ve sahte patlama sırasında evde değildi. El-Kazimi’nin o sırada evde olduğuna dair kanıt sunmasını istiyoruz.

Sahte patlama sırasında 6 güvenlik kamerası el-Kazimi’nin evinin görüntülerini kaydetti. Bu görüntüler yayınlanmalıdır. Öte yandan olay anına ait Amerika’nın uydu görüntülerinin de yayınlanmasını istiyoruz. Bu operasyonda neden kimse yaralanmadı? El-Kazimi’nin evinin hizmetçileri neredeydi? Danışmanları neredeydi?

İHA saldırısıyla ilgili soruşturmaya katılmaya hazırız. Bu konuda daha önce anlaşmalara varılmıştı, ancak diğer taraf bunları uygulamayı reddetti. Parlamento seçimleriyle bağlantılı olarak yaşananlar, Irak tarihinin en büyük aldatmacasıydı.’



Yeni yorum ekle