İsmail Heniyye: Siyonist İsrail tüm bölgeyi tehdit ediyor

Pa, 28/11/2021 - 09:10

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı, Siyonist rejim İsrail tehlikesinin tüm bölgeyi tehdit ettiğini belirterek, tüm özgürlükçülerin bu rejimle olan davalarının çözümünün uzun sürmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Welayet News  - El'Ahd sitesine göre, dün  Filistinli mahkumları ve tutukluları desteklemek için düzenlenen bir konferansta konuşan İsmail Heniyye, "Filistin davası sadece Filistinlilerin değil, tüm Arap halklarının  ve dünyanın özgür insanlarının ana sorunudur." dedi.

Hamas siyasi büro başkanı, esirler meselesinin Filistin direnişinin önceliklerinin başında geldiğini vurgulayarak, "Dünya özgürlükçülerinin  Siyonist rejimi İsrail arasındaki tarihi çatışma sürecinin fazla uzun sürmeyeceğini'' söyledi.

Bu arada ırkçı rejim zindanlarındaki esirlerden üçü idari tutuklama uygulamasını protesto amacıyla ve gasp edilen özgürlüklerini elde etmek için açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. Bunlardan, en önce başlamış olanın 103 günden beri açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevaş olduğu belirtildi.

Esirler Kulübü dün (27 Kasım Cumartesi) yaptığı açıklamada El-Halil ahalisinden olan 39 yaşındaki esir Ebu Hevaş'ın Remle Cezaevi'nin revirinde gözlem altında tutulduğunu ve sağlık durumunun tehlikeli düzeyde kötüleştiğini, ancak buna rağmen Remle Cezaevi yönetiminin onu hastaneye nakletmeyerek, cezaevinin revirinde gözlem altında tutmaya devam ettiğini dile getirdi.

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.



Yeni yorum ekle