Adalet, Direniş ve Ahlaki Faziletlerin Yayılması' Gibi Konularda Şairlere Çok Büyük Görev Düşüyor

Per, 31/05/2018 - 07:30

İmam Hasan (a)’mın mübarek viladet gecesiyle eşzamanlı olarak bir grup şair İmam Hamanei ile görüştü.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi görüşmede, genç şairlerin lafız ve mana açısından şiirleri bezemekte kaydettikleri ilerlemeyi takdirle karşılayarak, tarih boyunca Farsça şiirin afif ve hayalı bir şiir olduğunu ve o yüzden, Farsça şiirindeki bu iffet ve safiyetin aynı şekilde korunarak devam etmesi için gayret etmeniz gerekir, diye vurguladı.

Adalet, direniş ve ahlaki faziletlerin terviç edilmesi gibi konularla ilgili olarak söylem geliştirme, bu değerleri akımlaştırma ve toplumsallaştırılmasını şairlerin diğer bir görevi olarak sayan İslam İnkılabı Rehberi, devamla şu ifadelerde bulundu: “Farsça şiiri her zaman düşüncenin üretilmesi, derinleştirilmesi ve umut kaynağı olmasında rol ifa etmiş ve hikmetle, ahlakla dolu bir şiir olmuştur. Bu günün şiirinde de bu ruhiyenin, halin belirgin ve parlak olması gerekir”.

Şiiri saptırarak düşüncede yüzeyselliğe, pratikte kayıtsızlığa ve politikada düşmana karşı duyarsızlaşmaya yönlendirmek için İnkılap muhaliflerince yapılan çalışmalar ve yatırımlara dikkat çeken İmam Hamanei, bu çabalara karşın şiirlerde “amelde disiplin, ciddiyet, çalışkanlık ve hikmet, düşünsel derinleşme, düşmana karşı mücahede ve kimliği muhkemleştirme” konularının belirginleşmesi gerektiğini vurguladı.

Kaliteli ezgi, ilahi ve melodilerin de faydalı sosyal faaliyetlerin ve canlılığın oluşmasında son dere etkili olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi, halkın şiire karşı ilgisini fırsat bilerek, toplumun ihtiyacı olan kavramların en iyi şekilde aktarılması doğrultusunda ondan istifade edilmeliyiz, diye anımsattı.

Görüşmede, şairlerden 31 kişi, şiirlerini İslam İnkılabı Rehberinin huzurunda okudular. Ayrıca, merasimden önce, şairler İmam Hamanei ile yakından görüşüp eserlerini takdim ettiler.

Welayet News



Yeni yorum ekle