2011'den Beri İlk Kez; Suriye'den Bir Hükümet Heyeti İstanbul'da

Cu, 26/11/2021 - 16:44

Suriye Resmi haber ajansı Sana'nın haberine göre, Interpol'ün İstanbul'da düzenlenen olağan toplantılarına Suriye İçişleri Bakanlığını temsilen Suriye'den bir heyet katıldı.

Welayet News  - Bu, Suriye'de Amerika’nın 'silahlı çetelere' siyasi koruma sağlaması, Suudi Arabistan ve Katar’ın 'teröristleri' silahlandırması ve Türkiye’nin lojistik destek verdiği ‘protestoların’ başladığı 2011 yılından bu yana Suriye İçişleri Bakanlığı'nı temsil eden bir hükümet heyetinin Türkiye'ye yaptığı ilk ziyaret oldu.

Suriye İçişleri Bakanlığı 24 kasım çarşamba günü resmi facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Suriye İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyetin 89'uncu oturumunda İstanbul'da başlatılan toplantılara katıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı'ndan Sana'ya yapılan açıklamada, teşkilat başkanı ve yardımcıları ile İcra Komitesi Üyelerinin seçildiği üç günlük toplantılarda Suriye'yi bakanlıktan bir heyetin temsil ettiği belirtildi.

Toplantıya danışmanlar düzeyinde dört devlet ve 17'si uluslararası kuruluş olmak üzere 51 güvenlik yöneticisi katılırken, toplantıda 160'tan fazla devlet temsil edildi.



Yeni yorum ekle