ABD, Taliban ile Görüşmelere Yeniden Başlayacak

Per, 25/11/2021 - 17:07

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, temsilcisinin iki haftalık Katar ziyaretini ve Afganistan'daki terörle mücadele de dahil olmak üzere çeşitli konularda Taliban ile müzakerelerin yeniden başladığını duyurdu.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Washington'ın gelecek hafta Katar'da Taliban ile müzakerelere devam edeceğini söyledi.

AFP'ye konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD'nin Afganistan elçisi Tom West'in iki haftalık ziyarette ABD heyetine liderlik edeceğini söyledi.

Price, terörle mücadele konularına ek olarak, ABD'nin Afganistan'daki insani krizle ilgili sorunları da ele alacağını sözlerine ekledi.

Price, ‘Söz konusu görüşmede IŞİD ve el-Kaide'ye karşı operasyonlar, insani yardım, Afganistan'ın iflas etmiş ekonomisi ve Amerikan vatandaşlarının ve son 20 yıldır ABD ile çalışan Afganların güvenli bir şekilde ülkeden ayrılması da dahil olmak üzere "hayati ulusal çıkarlar" konuşulacak’ dedi.

Daha önce, ABD'nin Afganistan Temsilcisi Thomas West, ülkesinin IŞİD saldırılarının tırmanması ve El Kaide'nin Afganistan'daki varlığı konusunda "derin endişe" duyduğunu söyledi.

Thomas West Brüksel'de yaptığı açıklamada, Washington'un Taliban'ın Afganistan'da IŞİD'i yenmesini istediğini de sözlerine ekledi.

ABD'nin Afganistan özel elçisi, Washington'un şu anda Taliban ile yeni bir istihbarat görüşmesi turuna hazırlandığını da sözlerine ekledi. ABD ile Taliban arasındaki yeni tur görüşmelerin Katar'ın Doha kentinde gerçekleşeceğini söyledi.

ABD ve Taliban yetkilileri arasındaki ilk görüşme 9-10 Ekim tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşti. Şu anda, Kabil'deki ABD Büyükelçiliği, Katar'daki Afganların durumunu izleyen Katar'a taşındı.



Yeni yorum ekle