Bin Selman İşgal Rejimi Casus Yazılım Şirketini Satın Alıyor

Per, 25/11/2021 - 08:41

Suudi Arabistan kraliyet bürosundan güvenilir bir kaynak Suudi veliahdın işgal rejimine ait ve iflas eşiğinde olan NSO casusluk firmasını satın alma önerisinde bulunduğunu bildirdi.

Welayet News  - Kaynak Suudi Leaks sitesinde, Arabistan veliahdı Muhammed bin Salman'ın siber güvenlik alanı ve  casusluk kabiliyetini geliştirme noktasında büyük ilgi duyduğunu ve NSO firmasını bu alanda büyük bir fırsat olarak gördüğünü duyurdu.

Yediot Aharonot gazetesi 5 ay önce bir raporda işgal rejim istihbarat bakanlığının NSO ve diğer bir kaç casusluk firmasına Cemal Kaşıkçı'nın Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğundaki cinayeti ardından casusluk ürünleri ve teçhizatının Suudi Arabistan'a verilmesine izin verdiğini ifşa etti.

New York Times da Muhammed bin Selman'ın bir kaç kez gizlice eski başbakan Benyamin  Netanyahu ve ile gizlice görüştüğünü, iki taraftan istihbarat yetkililerinin düzenli olarak bir araya geldiklerini duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Haaretz gazetesi, şirketin sorununun ticari veya güvenlikten çok siyasi bir mesele olduğunu ve en önemlisi İşgal rejiminin güç yapısındaki yolsuzluğun derinliğini yansıttığını yazdı.

NSO işgali en ünlü şirketlerinden biridir. Pegasus programının birçok hükümet tarafından insan hakları aktivistlerini gözetlemek ve yakalamak için kullanıldığı ortaya çıkı.

Şirket, Pegasus programını 2017 yılında Suudi hükümetine sattı. Suudi rejimi de yazılımı iç muhalefeti bastırmak ve eleştirel Suudi gazetecileri izlemek, yurtdışındaki muhalifleri avlamak için kullanarak pervasız ve titiz bir iç kampanyaya dönüştürdü.



Yeni yorum ekle