"Yemen'e Yönelik Saldırganlık ABD'nin İşidir"

Çar, 24/11/2021 - 12:56

Suudi saldırgan koalisyonuna ait savaş uçakları Salı sabahı Sana'daki el-Enab yerleşim bölgesini üç kez bombaladı. Bölge sakinleri, çok sayıda patlamanın korkunç sesinin kuzeydeki kasabaları sarstığını bildirdi.

Welayet News Aslında bu saldırıları gerçekleştirenler Amerikalıların ta kendileri çünkü Suudi Arabistan ve BAE'yi bu savaşa kışkırtmayı başaramadıkları için tam bir çaresizlik durumuna geldiler.

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki hayati noktalara nasıl saldırdığını görüyorlar ve bir sonraki saldırılar muhtemelen ABD'nin beslendiği önemli petrol kaynaklarını hedef alacak.

Bugün ABD, Yemen'deki vekalet savaşının, özellikle de ABD liderliğindeki saldırgan koalisyonunun hedefleri üzerinde olumsuz etkisi olan Yemen güçlerinin ilerleyişinden sonra boşuna olduğuna kani oldu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi Pazartesi günü Sana'da düzenlenen mitingde, "Washington, Yemen'e yönelik saldırganlığın ana suçlusudur ve Suudi Arabistan ve BAE sadece onun kuklalarıdır." dedi.

Suudi veya BAE subayları savaş uçaklarını uçursalar bile, Yemen halkına yönelik saldırıların ana faillerinin Amerikalılar olduğu açıktır.

Hava ve deniz ablukası Yemen vatandaşlarını aç bıraktı ve Seyyid el-Husi geçtiğimiz gün bu konuya değinerek şöyle dedi: "Ülkemizin kuşatması Amerikan fırkateynleri ve gemileri tarafından kontrol ediliyor."

Artık herkes, Yemen halkının öldürülmesinin ve alt yapılarının son yedi yılda yıkılmasının başlıca müsebbibinin ABD olduğunu biliyor. ABD desteği olmasaydı, saldırgan hükümetler bunu yapamazlardı. Yemen halkının kendini savunma hakkı vardır ve caydırıcı eylemleri kuşkusuz yasal bir haktır.

Geçtiğimiz günkü gösterilerde, "Askeri ve ekonomik gerilimin ve devam eden saldırganlık ve kuşatmanın ana nedeni Amerika'dır" sloganını yükselirken, yapılan konuşma ve açıklamalarda Washington'un Yemen'deki savaşta ana karar verici olduğu vurgusu yapıldı.

San'a ve diğer Yemen şehirlerindeki protesto gösterilerinde, devam eden kuşatma ve saldırganlığa karşı daha acı verici darbeler indirilmesi gerektiği vurgulandı. Halk, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin zaferlerini överek, Yemen toprakları tamamen özgürleşene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.



Yeni yorum ekle