Ebu Şerif: Yemen Milleti Filistin’e Destekte Ön Safta Yer Alıyor

Çar, 24/11/2021 - 06:55

İslami Cihat temsilcisi Ebu Şerif, Yemen milletinin Siyonist projelerle mücadeleyi en ön plana aldığını, bu milletin saldırganlara karşı direnişinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Welayet News  - Tahran’da “Yemen, İslam dünyasının değişim ve öz güven ekseni” başlığı altında düzenlenen ikinci dünya mustazafları zirvesinde konuşan İslami Cihat temsilcisi Ebu Şerif, Yemen direnişinin ilk uygulaması, temel slogan olarak kahrolsun ABD ve kahrolsun İsrail sloganını seçmek olduğunu kaydetti.

Yemen’de direniş hareketi İslam dünyasının en önemli ve eksen direnişlerinden birine dönüştüğünü kaydeden Ebu Şerif şöyle devam etti:

Son dönemde bölgede bazı rejimler Abraham projesi çerçevesinde Siyonist rejim İsrail ile normalleşme peşinde oldu; ancak Yemen milleti ABD-Siyonizm patentli bir projeye karşı çıktı.

Yemen milletinin Allah yolunda mücadele ettiğini ve bu yolda hiç bir şeyden korkmadığını vurgulayan Ebu Şerif, Yemen halkı savaş, yaptırım ve çeşitli iktisadi sorunlarla karşı karşıya bulundukları halde Filistin’e destekte en ön safta yer aldığını vurguladı.



Yeni yorum ekle