Societe Generale: Türkiye'de hiperenflasyon dönemi başlayabilir

Çar, 24/11/2021 - 06:49

Fransa'nın önde gelen bankalarından Societe Generale, Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini öne sürdü.

Welayet News  - Societe Generale stratejistleri, yayımladıkları bir araştırma raporunda Türk lirasındaki erimeyi değerlendirdi.

Kurdaki değer kaybını durdurmak için seçeneklerin kısıtlı olduğunu öne süren stratejistler, düşük döviz rezervleri düşünüldüğünde sermaye kontrolünün ya da acil bir faiz artırımının seçenekler arasında bulunabileceğini yazdı.

Stratejistler, acil bir faiz artırımının daha olası bir senaryo olduğunu fakat mevduat çekme limiti gibi bazı sermaye kontrolü araçlarının kullanılmasının da mümkün olduğunu söyledi.  

Türkiye’nin bir ödemeler dengesi kriziyle karşı karşıya kalacağını henüz düşünmediklerini belirten Societe Generale stratejistleri, şirketlerin 2018’den beri döviz yükümlülüklerini ciddi şekilde düşürdüklerini ve borç çevirme oranlarının hala yüksek olduğunu dile getirdi.

Societe Generale, Türk lirasına olan güvenin azalmasıyla insanların bankalara koşabileceğini, finansal piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini ve Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini de belirtti.



Yeni yorum ekle