İşgalciler Kudüs'ü Yahudileştirmeye Çalışıyor

Sa, 23/11/2021 - 12:19

İşgal altındaki Kudüs'ün valisi yaptığı bir açıklamada şöyle dedi: "İşgalciler Kudüs'teki her şeyin, hatta sokakların isimlerinin bile Yahudileştirilmesi yönünde hareket ediyor. Kudüs şehrinde bir eylemi dayatmaya ve Filistinli kimliğini yok etmeye çalışıyorlar."

Welayet News  - Filistin haber ajansı Vefa'nın haberine göre, Kudüs valisi Adnan Kays, "İsrail'in kendisine ve ailesine yönelik art arda saldırıları, onları Kudüs ve kutsal alanları için direnmeye ve savunmaya devam etmekten asla alıkoyamayacak." dedi.

Adnan Kays, "İsrail ordusunun evine ve ailesine düzenlediği baskın, işgal altındaki Kudüs sakinlerine yönelik saldırıların bir parçasıdır ve onların evlerine saldırarak, gözaltına alarak, evlerini yıkarak veya zorla tahliye ederek onları işgal altındaki Kudüs'ten göç etmeyi amaçlamaktadır." diye belirtti.

İşgal altındaki Kudüs'ün valisi, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi ve bu durumu işgalcilerin direnmeye devam eden Filistinlilere karşı daha fazla suç işlemeye teşvik eden bir faktör olarak nitelendirdi.



Yeni yorum ekle