San’a: ABD'nin Yemen'deki Sahte Barış Yaygaraları Suçlarını Örtbas Etmek İçin

Sa, 23/11/2021 - 06:56

Yemen Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin bu ülkedeki terör unsurlarını desteklediği halde Yemen'de barış iddiasında bulunduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yemen Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: ‘ABD'nin Yemen'de barışı sağlamaya çalıştığı yönündeki uydurma yaygaraları ve asılsız iddiaları, ABD ve diğer ülkelerin kamuoyunu aldatmaya yönelik umutsuz bir girişimden başka bir şey değildir.

Amerika’nın yaygarası, bu ülkenin Yemen'e karşı işlediği cinayetleri ve hedefli terörizmi örtbas etmekten başka bir şey değildir.

Bazı ABD'li yetkililerin açıklamaları ve tutumları çifte standarda dayanmaktadır. Çünkü Yemen'deki savaşı durdurmak ve bu ülke halkının acılarına son vermek istiyorlarmış gibi davranıyorlar.

ABD hükümeti bu iddialarla eş zamanlı olarak Yemen topraklarını ve halkını hedef alan düşmanca ve baskıcı politikalar izlemiştir ve bunların sonuncusu Yemen halkı arasında iç çatışma çağrısı yapan açıklamalar olmuştur.’

Yemen Dışişleri Bakanlığı, ABD hükümetinin, Yemen halkına karşı savaşın başladığını Washington’dan açıklayan ve yedi yıldır Yemen halkına karşı savaş yürüten işgalci Suudi-BAE koalisyonunu yönlendirme ve doğrudan desteklemedeki rolünü eleştirdi.

ABD'nin Yemen'de işlediği suç ve cinayetlere değinen San’a, ABD’nin, ekonomik savaş, kıtlık, geçişleri abluka altına almak ve Yemen'de terörist ve aşırılık yanlısı unsurların konuşlanmasını kullandığını vurguladı.

San’a bu bildiride, ABD hükümetinin çelişkilerini ve Yemen’de barış konusundaki sahte iddialarını ve bu ülkenin Yemen halkına yapılan ölümcül askeri saldırıları ve kuşatmayı destekleme ile ilgili açıklama, duruş ve eylemlerini kınadı.

San’a, Washington'u, Yemen halkı karşısındaki tutumunu yeniden gözden geçirmeye, politikalarını insani, ahlaki ve yasal ilke ve sorumluluklarla uyumlu hale getirmeye ve bölge ve dünyanın Yemenliler için gerçek, kalıcı ve kapsamlı barış sağlama konusundaki samimi çabalarını desteklemeye çağırdı.

Bu bildiride ayrıca şu ifadelerde bulunuldu: ‘Uluslararası toplum, San’a'nın barışın aktif ve ciddi bir tarafı olduğu ve barış fırsatlarını destekleyen, istikrar ve güvenliği garanti eden ve bölgedeki temellerini güçlendiren girişimler ve perspektifler sunduğu gerçeğini kabul etmelidir.’

Bahreyn’de bulunan Pentagon Başkanı Lloyd Austin, Yemen'deki savaşı Suudi koalisyonunun başlattığını, yedi yıllık savaşta binlerce Yemenliyi öldürdüğünü ve yaraladığına değinmeden şu iddialarda bulundu: ‘Husiler, Yemen'deki savaşı ve Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları sona erdirmelidir.’



Yeni yorum ekle