İran'dan Önemli "Viyana görüşmeleri" Açıklaması

Pt, 22/11/2021 - 10:04

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzde, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade bugün düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

UAEA Başkanı'nın Tahran ziyareti

Said Hatipzade, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi'nin bu gece Tahran'ı ziyaret edeceğini belirterek, İran ile Ajans arasındaki meselelerin teknik konular çerçevesinde olacağını söyledi.

Hatipzade, "UAEA, Siyonist Rejimin İran'ın nükleer tesislerine yönelik tüm sabotajlarının, Ajansla aramızdaki bazı teknik hususlar üzerinde önemli bir etkisi biliyor. Sayın Grossi'nin Tahran ziyareti sırasında bu konuyu da görüşeceğiz" dedi.

Bazı ülkeler Viyana görüşmelerinin arifesinde yanlış hesaplar yaptığını belirten Hatipzade, "Viyana görüşmelerinde yasadışı yaptırımların kaldırılması üzerine odaklanacağız" ifadesini kullandı.

Tahran-Bakü ilişkilerinde yeni sayfa açılacak

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev’in Tahran ziyaretini değerlendiren Hatipzade, “Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev’in İran ziyareti önemli ve yapıcı bir ziyaretti. Bu ziyarette yoğun görüşmeler yapıldı. Pek çok proje hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İki ülke arasındaki ilişkilerde istenmeden yaşanan gerilimlerin ardından yeni bir sayfa açılacak” ifadelerinde bulundu.



Yeni yorum ekle