Yemen Güçleri, Suudi Petrol Şirketi Aramco'yu Vurdu

Ct, 20/11/2021 - 19:22

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan topraklarının iç bölgelerindeki hassas mevzilere yönelik “Sekizinci Caydırıcı Denge" adlı operasyon başlattıklarını duyurdu.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan topraklarının iç bölgelerindeki hassas mevzilere yönelik “Sekizinci Caydırıcı Denge" adlı operasyon başlattıklarını bildirdi.

Seri, operasyonun Suudi koalisyonunun saldırganlığına karşı gerçekleştirildiğini söyledi.

Seri, operasyona dair şu açıklamalarda bulundu:

“Cidde'deki Kral Abdullah Uluslararası Havalimanı ile bu bölgede bulunan Aramco tesisleri 4 adet Samad-2 insansız hava aracı ile hedef alındı.

Operasyonda Samad-3 İHA’sı ile Abha Uluslararası Havalimanı'nda önemli bir askeri hedef vuruldu. Ayrıca Abha, Cizan ve Nacran bölgelerindeki çeşitli askeri mevziler 5 adet "Kasıf-2K" İHA’sı ile hedef alındı.”

Yahya Seri, “Sekizinci Caydırıcı Denge adlı operasyonda Samad-3, Samad-2 ve Kasıf-2K tipi insansız hava aracından oluşan toplam 14 adet İHA kullanıldı.” ifadesini verdi.

Yemen güçlerinin Eylül ayında düzenlediği “Yedinci Caydırıcı Denge Operasyonu” sırasında Suudi Arabistan'ın doğusundaki el-Demam bölgesindeki Ras el-Tanura'daki Aramco'ya bağlı tesisler 8 Samad-3 İHA'sı ve bir Zülfikar balistik füzesi ile hedef alınmıştı.

Yahya Seri açıklamasının sonunda, Suudi Arabistan'ı Yemen'e ve onun mücahid milletine karşı saldırganlığını sürdürmesi konusunda uyararak şöyle demişti: "Saldırganlık durdurulana ve kuşatma kaldırılana kadar sevgili ülkemizi ve büyük Yemen milletini savunmak için daha eşsiz operasyonlar yürütme konusundaki meşru hakkımızı vurguluyoruz. Allah'ın izniyle Yemen Silahlı Kuvvetleri, Yemen Cumhuriyeti'nin tüm topraklarının özgürleştirilmesine, özgürlük ve bağımsızlığın gerçekleşmesine kadar mücadelesini sürdürecektir."

Tags: 


Yeni yorum ekle