İslami Cihad İşgal Rejimiyle Anlaşmayı Reddetti

Per, 18/11/2021 - 11:14

Filistin İslami Cihad Hareketi Lideri, siyonist rejimle uzun bir ateşkese karşı olduğunu yineleyerek, siyonist rejimin Kudüs ve Batı Şeria'daki işgal girişimlerini uygulamak için fırsat aradığını kaydetti.

Welayet News  - Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hızır Habib, Gazze'deki Filistinli grupların işgalci rejimle ateşkes anlaşması imzalamak için her türlü planı veya arabuluculuğu reddedeceklerini söyledi.

Filistin gazetesi el-Ayam'a verdiği röportajda Habib, medyada söylenenlerin aksine, Mısır arabuluculuğunda  bugüne kadar siyonist rejimle ateşkes anlaşması imzalanmasına yönelik herhangi bir plan veya öneri sunmadığını söyledi.

Bazı basın yayın organlarında, Mısır'ın Şabak Başkanı Ronen Barr'ın Kahire'ye yaptığı son ziyarette ateşkes önerisi sunduğuna dair haberler yer aldı.

Habib, işgal rejimiyle beş yıl süreyle ateşkes seçeneğini kabul etmenin genel olarak reddedildiğini, çünkü Siyonist rejimin bu anlaşmalarla Batı Şeria'yı izole etmeyi ve işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşim planlarını uygulama fırsatı vermeyi amaçladığını söyledi.

İslami Cihad lideri, Filistinli grupların bu konudaki tutumunun açık ve net olduğunu, Gazze ablukasının kalıcı olarak kaldırılması, Gazze'nin yeniden inşası ve esir değişiminin uygulanmasının ateşkesin sürdürülmesine karşı direnişin koşullarına dayanacağını ve uzun süreli sükunete asla dayanmayacağını sözlerine ekledi.

Siyonist rejimin kabinesinin çok sayıda sorunu olan güçsüz bir kabine olduğuna dikkat çeken Habib, rejimin kabinesinin bu talepleri hayata geçirme olasılığının düşük olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle