Nuceba Hareketi: ABD, Şiilerden Başbakanlık Görevini Geri Almak İstiyor

Per, 18/11/2021 - 10:57

Irak Nuceba Hareketi'nin siyasi bürosunun bir üyesi, ABD'nin başbakanlık görevini alma girişimi hakkında Şii grupları uyardı.

Welayet News  - Irak Nuceba Hareketi Siyasi Büro Üyesi Firas el-Yasir, "Şii Siyasi Gruplar Koordinasyon Kurulu" çatısı altında Şii grupların birliğine değinerek, "Bu siyasi kurum seçimlerden önce kuruldu." diye belirtti.

Brasa News internet sitesine göre Firas el-Yasir, Sadr'ın hala koordinasyon kurulu üyesi olduğunu söyleyerek, "Sadr yanlıları, seçimlere katılmama kararının ardından çalışma grubundaki üyeliklerini askıya aldı." dedi.

Nuceba Hareketi üyesi daha sonra ABD'nin başbakanlık görevini Şii grupların elinden uzak tutma çabaları konusunda uyardı.

Irak'ta 10 Ekim parlamento seçimlerinin etkisi hala devam ediyor ve birçok Şii grup, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere bazı yabancı ülkelerin oyları ve seçim sürecine müdahalesi sonucu yaygın bir manipülasyon olduğuna inanıyor. Ancak Irak medyasından bazılarına göre, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı'nın "Koordinasyon Çerçevesi" olarak bilinen Irak Şii Koordinasyon Komitesi ile yaptığı son görüşmenin ardından siyasi gerilimlerin azaldığını bildirdi ve bu delegasyonda bulunan güçler, bir anlaşma hükümeti kurmak için Sadr hareketiyle istişare ediyor.



Yeni yorum ekle