Suudi Saldırgan Koalisyonunun El-Hudeyde'den Çekilmesinin Arka Planı

Pt, 15/11/2021 - 17:28

Bazı uzmanlar ve gözlemciler, Washington'un Hudeyde'den çekildikten sonra yeni planının, Bab'ul Mendeb üzerinden çatışmayı karadan denize getirerek güney Yemen'e hakim olmak olduğuna inanıyor.

Welayet News  - Askeri uzmanlar, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin kazandığı zaferlerin ardından işgalci İsrail'in Bab'ul Mendeb Boğazı ve Muon Adası'nı gemi güvenliği bahanesiyle uluslararası bir yapıya sokmayı planladığını açıkladı.

Askeri uzmanların belirttiğine göre saldırgan koalisyon, Marib çatışmasının yenilgiye uğratılması ve kuzey Yemen'in çoğunun Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri tarafından ele geçirilmesinden sonra, Bab'ul Mendeb Boğazı ve Kızıldeniz'in Siyonistler için stratejik önemi nedeniyle ve ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünden dolayı çatışmaları batı kıyısına taşımaya çalışıyor. 

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin yükselişi ve saldırganların meydanda acı bir yenilgiye uğraması ve Yemen direnişinin Filistin meselesindeki kararlı duruşları, İsrailli işgalcileri devreye girdiği belirtiliyor.

Bazı siyaset uzmanları, ABD'nin ve Siyonist rejimin Yemen'e saldırma konusundaki yeni stratejisini o ülkedeki kirli planlarını gerçekleştirmek için olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle