Ürdün Dışişleri Bakanı: Bölgedeki Tüm Ülkeler İran İle İyi İlişkiler Kurmak İstiyor

Pa, 14/11/2021 - 22:15

Ürdün Dışişleri Bakanı, iyi komşuluk ve ülkelerin içişlerine karışmama temelinde bölgesel ilişkiler kurma gereğine vurguda bulundu.

Welayet News  - Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el-Safadi, bölgedeki tüm Arap ülkelerinin İran ile iyi ilişkiler kurmak istediğini belirtti.

Eymen el-Safadi, Paris'teki Libya konferansına katıldıktan sonra France 24'ün Arapça bölümüne verdiği röportajda şöyle dedi: "Ürdün hiçbir tarafın temsilcileriyle konuşmuyor. Biz, İran hükümetiyle doğrudan görüştük ve İran Dışişleri Bakanı benimle telefonda konuştu."

Ürdün Dışişleri Bakanı, yaptığı açıklamanın devamında, "Pozisyonumuz net, iyi komşuluk ve içişlerine karışmamaya dayalı bölgesel ilişkiler istiyoruz ve bu konuda birçok konunun ele alınması gerekiyor." diye belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanı, Suriye ile ilgili olarak, Ürdün'ün ülke ve tüm bölge için felaketlere neden olan Suriye krizini çözmek için çalıştığını söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el-Safadi, "Ürdün, Suriye halkının acılarına son vermek, birlik ve beraberliğini korumak, güvenlik ve istikrarını yeniden sağlamak için siyasi bir çözüm istiyor." dedi.

Eymen el-Safadi, Libya ile ilgili olarak uluslararası hukuka saygı duyduklarını, silah ambargosuna bağlı kaldıklarını ve Libya'nın içişlerine karışmadıklarını da ifade etti.



Yeni yorum ekle