Suriye Arap Ülkeleri Ortak Toplantısında

Pa, 14/11/2021 - 09:33

BAE Dışişleri Bakanı’nın son Şam ziyareti ve Arapların Suriye ile ilişkilerinin iyileştiğine dair haberlerin ardından haber kaynakları, Suriye Genel İstihbarat Dairesi Müdürünün Arap ülkeleriyle ortak bir toplantıya katıldığını bildirdi.

Welayet News  - Yerel medya, Suriye elçisinin Kahire'deki arap istihbarat örgütleri toplantısına katıldığını bildirdi.

Lübnan el-Mehram gazetesinin haberine göre görüşmeye Suriye adına ABD yaptırımları kapsamında aranan Suriye Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hossam Luka da katıldı.

Habere göre, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit'in de hazır bulunduğu toplantıda katılımcı ülkeler Afganistan'daki gelişmeler de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldı.

ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford geçtiğimiz günlerde France 24'e verdiği demeçte, "Suriye muhalefeti çok sayıda parça haline geldi ve ABD politikası bu karşıt grupları bütünleştiremedi." dedi.

Eski Büyükelçi, "Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinde Suriye, büyük şehirler de dahil olmak üzere Suriye topraklarının yüzde 70'ine hala hakimdir." dedi. Silahlı muhalifler Esad'ı deviremiyor. Suriye ekonomisi harap olmuş olsa da, sonunda iç savaşı kazanan Esad'dı."

Eski Büyükelçi, "Suriye hükümetinin devam ettiğini ve Arap ülkelerinin de bununla bir arada yaşamanın bir yolunu bulması gerektiğini" de itiraf etti.

Öte yandan, BAE Dışişleri Bakanının Şam'a yapacağı ziyaretten bir gün sonra, uçakların hareketini izleme üssü, Bahreyn'e ait bir uçağın geçen hafta çarşamba sabahı Şam Uluslararası Havaalanı'na indiğini duyurdu.

Söz konusu haber, Suudi istihbarat şefi Halid el-Hamidan'ın üst düzey bir heyetin başında Şam'a geldiği ve üst düzey yetkililerle konuştuğuna dair basında daha önce yer alan haberler üzerine geldi.

Tags: 


Yeni yorum ekle