İran: Okyanuslar artık Amerika’nın arka bahçesi değildir

Ct, 13/11/2021 - 18:04

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Alirıza Tengsiri, okyanuslar ve denizler artık Amerikalıların arka bahçesi olmadığını belirtti.

Welayet News  - Okyanuslar ve denizler artık Amerikalıların arka bahçesi olmadığını belirten İranvİslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Tengsiri, eğitimlerini ve füzelerinin menzilini her geçen gün daha da geliştirerek her türlü tehdide karşı hazırlıklı olduklarını kaydetti.

İran’ın petrolünü çalmaya yeltenen petrol tankerinin tevkif edildiği olaya temas eden Amiral Tengsiri, bu tanker suç işlediğini, Amerikalılar da buna destek verdiklerini ve uzaktan tankeri rasat ederek hiç kimseye tankere yaklaşmasına izin vermediğini belirtti.

Amiral Tengsiri şöyle ekledi:

Operasyonu yapmamız gereken sahada tankere karşı ilk hareket bizim deniz kuvvetlerimizin özel kuvvetleri tarafından gerçekleşerek helikopterle tankerin güvertesine indirme harekatı yapıldı; ardından denizden de özel kuvvetler harekete geçti ve böylece tankerin kontrolü ele geçirildi.

Amiral Tengsiri Amerikalılar bu operasyonu uzaktan seyrettiğini belirterek şöyle devam etti:

Amerikalılar operasyonu İHA aracılığı ile izliyordu ve hemen 68 ve 112 numaralı iki firkateyni operasyonun yapıldığı bölgeye gelerek savaş pozisyonu aldı. Biz firkateynleri uyardık, ama uyarıları umursamaz gibi oldular. Bunun üzerine bizim botlar firkateynlerin karşısında ve 20 metre mesafede pozisyon aldılar ve sonuçta Amerikan savaş gemileri durmak zorunda kaldılar.

Amiral Tengsiri, neden ABD savaş gemilerine karşı birkaç küçük botla çıktıkları sorusuna da şöyle cevap verdi:

Biz onlara, sizi hiç saymıyoruz ve eğer küstahlık eder ve bize ateş ederseniz, işte o zaman bizim füzelerimizi ve füzeatarlarımızı göreceksiniz, demek istiyorduk.

Tags: 


Yeni yorum ekle