Ensarullah'tan ABD Büyükelçiliğine Baskın

Cu, 12/11/2021 - 18:02

Ensarullah savaşçıları Yemen'in başkentindeki feshedilmiş ABD Büyükelçiliğini belge ve teçhizata el koyduğu bildirildi. Yemenli kuvvetler ayrıca daha önce yakalanan 22 güvenlik görevlisine ek olarak, ABD'yle işbirliği yapan üç kişiyi de gözaltına aldılar.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü perşembe günü yaptığı açıklamada, Ensarullah’ın ABD elçiliğine baskın düzenleyerek bir dizi yerel elçilik personelini gözaltına aldığını ve bazı belgeleri ele geçirdiğini söyledi.

Sözcü, el-Arabiya'nın İngilizce bölümüne hitaben yaptığı konuşmada, "Sanaa'daki Yemen Büyükelçiliği personelinin açıklama yapmadan gözaltında kalma durumundan endişe duyuyoruz." dedi.

Habere göre elçilikten 25 kişi gözaltına alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi, el-Arabiya'ya yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların çoğunluğunun serbest bırakıldığını yineledi, "ancak Ensarullah elçiliğin diğer Yemenli çalışanlarını gözaltına almaya devam ediyor" dedi.

Sözcü ayrıca, Ensarullah erlerinin ABD Büyükelçiliği yerleşkesinin elçilik 2015'te askıya alınmadan önce kullanılan bir bölümüne girdiğini ve bazı belgeleri de ele geçirdiğini  söyledi.

Öte yandan el-Masdar’ın haberine göre, ele geçirilen üç personelin büyükelçiliğin ekonomi yetkilisi Cemal İsmail, USAID çalışanı Hişam El-Vezir ve ABD-Orta Doğu Ortaklığı Girişimi (MEPI) koordinatörü Abdül Nuin Azan olduğunu bildirdi.

ABD Suud rejimine destek vererek Yemen’deki savaşı körüklüyor ve halen işgalin büyük bir destekçisi konunda.



Yeni yorum ekle