Irak Başbakanı Kazımi'nin Evine Saldıran SİHA Fransa Yapımı

Cu, 12/11/2021 - 13:20

El-Alem'in haberine göre Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin konutuna düzenlenen saldırıda kullanılan saldırgan SİHA'nın Fransa yapımı olduğu belirtildi.

Welayet News  - Iraklı güvenlik ve stratejik uzman Kazım el-Hac, saldırgan SİHA'ların Fransa yapımı olduğunu söylüyor.

Öte yandan Irak'ın siyasi meselelerinden araştırmacı ve gözlemci Haydar Alborzanci, Irak'ın el-Ahad kanalına yaptığı açıklamada, Kazımi'nin evine düzenlenen insansız hava aracı girişiminden birkaç dakika önce ABD uçaklarının Bağdat'ın yeşil bölgesi (Irak Başbakanı'nın ikametgahı) üzerinde uçtuğunu söyledi.

Açıklamalar, ABD Büyükelçiliği'nin en küçük uçuş hedeflerini ve hava tehditlerini kilometrelerce öteden izleyen son teknoloji uçaksavar sisteminin, Irak başbakanının evine yapılan insansız hava aracı saldırısının olduğu gece kapalı olmasının durulmasının ardından geldi. Bazı gözlemciler birçok kanıta dayanarak Pazar sabahı başbakanın evine yapılan saldırıda Amerika'nın parmağı olduğu kanaatindeler.

Irak ortak operasyon komutanı Tahsin el-Hafaci, savunma sisteminin birden bire kapatılması konusunda açıklama yapılması gerektiğini, bu konuda Amerikalılar ile görüş teatisinde bulunduklarını duyurdu.

Ancak ne olursa olsun, diğer gözlemciler için asıl soru, tatbikatlarda bile devreye giren ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği'ndeki alarmın neden bu tür operasyonel koşullar altında sessiz kaldığı ve SİHA’nın Irak Başbakanı'nın evini vurmasından sonra aktif hale geldi.



Yeni yorum ekle