Yeni Afgan Ordusu Oluşturuluyor; 150 Bin Asker Alınacak

Per, 11/11/2021 - 15:25

Taliban Genelkurmay Başkanı Mevlavi Fassihuddin, yeni bir Afgan ordusu oluşturmak için 150 bin asker toplama sürecinin başladığını duyurdu.

Welayet News  - Fassihuddin el-Cezire'ye verdiği demeçte, Taliban'ın eski Afgan hükümetinde bulunan askerleri askere almak istediğini ve önceliğin "yolsuzluğa" karışmayanlar olduğunu söyledi.

Taliban'ın genelkurmay başkanı Kabil'i ele geçirdikten sonra düzenlediği basın toplantısında "bölücülerin yenileceğini ve Afganistan'da kimsenin iç savaşmasına izin vermeyeceklerini" yinelemişti.

Afganistan'da güçlü bir ordu kurma çabalarının devam ettiğini duyuran yetkili, Taliban'ın "etnik köken", "direniş", "demokrasiye destek" ve bu tür konular adına istikrarı bozanları çökerteceğini söyledi.

Daha önce Taliban İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hosti, eski Afgan hükümetinin askeri kurumlarının çalışanlarından ve görevlilerinden af kapsamında görevlerinin başında olmasını istemişti.

Taliban, Eşref Gani'nin Kabil'den kaçması ve ertesi gün savaşın sona erdiğini duyurmasının ardından 15 Ağustos'ta Afganistan'ın başkentine savaşmadan girdi.



Yeni yorum ekle