11 Yıl Sonra Bir İlk; Bahreyn Uçağı Şam'a İndi

Per, 11/11/2021 - 15:23

BAE Dışişleri Bakanı'nın Suriye'ye gelişinin ardından bazı haber kaynakları, bir Bahreyn uçağının Şam Uluslararası Havalimanı'na indiğini açıkladı.

Welayet News  - Bazı haber kaynaklarının açıklamasına göre, bir Bahreyn uçağı Çarşamba günü öğleden sonra Şam'a indi.

Uçakların hareketini izleyen üs, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: ‘Bahreyn uçağı Şam Uluslararası Havalimanı'na indi ve ardından Kahire'ye uçtu.’

Suriye ve Bahreyn medyası, uçağın yolcularının kim olduğuna dair kesin detayları henüz yayınlamadı.

 

Bahreyn, Suriye krizinin başlangıcından bu yana, Fars Körfezi'ndeki diğer Arap ülkeleriyle birlikte Şam ile bağlarını kopardı. Ancak BAE gibi, 2018'in sonlarında Şam'daki büyükelçiliğini yeniden açtı.

Bu haberler, on bir yıl sonra, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah b. Zayid el-Nahyan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek üzere dün Suriye'ye gelmesinin ardından yayınlandı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed b. Zayid’in Suriye Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından gerçekleşen bu görüşmede, BAE Dışişleri Bakanı ve Suriye Cumhurbaşkanı, çeşitli alanlarda ve ortak çıkarlar konusunda ikili işbirliğinin geliştirilmesini ve özellikle yatırımı artırmak için kilit alanlarda yeni ufuklar keşfetme konusunda çabaların artırılmasını değerlendirdi.

Resmi Suriye haber ajansı SANA’nın haberine göre, bu görüşme sırasında Suriye Cumhurbaşkanı da Şeyh Zayid b. Sultan Al-i Nahyan döneminden bu yana Suriye ile BAE arasındaki kardeşçe ve güçlü ilişkileri vurguladı ve BAE'nin gerçekçi ve doğru pozisyonlarını takdir etti. 



Yeni yorum ekle