Küresel emperyalizm İran'ın bilimsel ve teknolojik gücünü anlamak istemiyor

Per, 11/11/2021 - 06:50

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, nükleer bilim ve teknoloji başta olmak üzere ileri teknolojilerin geliştirilmesinin ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için gerekli olduğuna dikkat çekerek, "Küresel emperyalizm, İran'ın bilimsel gücü ve teknolojisini anlayamamaktadır.'' dedi.

Welayet News  - İran nükleer endüstrisinin başarılarının sergilendiği sergiye katılan Muhammed İslami, "İran'ın düşmanları, İran'ın bilimsel ve teknolojik gücünü oluşturmak için yapılan bu kapsamlı ve cihatçı çabayı anlamak istemiyorlar'' dedi. 

İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı sözlerine şöyle devam etti: ''İslami İran düşmanları, İran'ın nükleer programının barışçıl faaliyetlerini bozmak için hiç bir çabadan kaçınmadılar  ama onlar asla komplolar ve baskıcı hamleleriyle İran'ın bu ilerlemesini  durduramayacaklar.'' dedi.

İslami, "İranlı bilim insanlarının şehadetiyle emperyalizm ilerlememizi engellemeye çalıştı, ancak Allah'a şükür bu durum, nükleer bilim insanlarımızın ve yöneticilerimizin inancını güçlendirdi ve modern bilim ve teknolojide daha ciddi bir atılımı güçlendirdi." dedi.

İran'ın nükleer endüstrisinin başarılarının sergilendiği İlerleme Yolunda başlıklı sergi, 13 Aban (4 kasım) ve Emperyalizmle Mücadele haftası vesilesiyle bir hafta boyunca Tahran'da sözde ABD büyükelçiliği olan gerçekte ise ABD casus yuvasında gerçekleştirildi.



Yeni yorum ekle