Kudüs Gücü Komutanı, Irak Kürdistanına gitti

Çar, 10/11/2021 - 21:48

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Irak'taki temaslarının devamında bugün Kürdistan bölgesine ziyarette bulundu.

Welayet News  - El Alem TV kanalının Irak'taki muhabirinin aktardığı habere göre, Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani, Kürt yetkililerle görüşmek üzere bugün Kürdistan bölgesine gitti.

Kürdistan bölgesine gitmeden önce Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani Bağdat ziyareti kapsamında Irak eski Meclis Başkanı ve Takaddum (İlerleyiş) Partisi Başkanı Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

 Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’yi hedef alan saldırının ardından Bağdat'a giden Tuğgeneral Kaani, Başbakan Kazımi ile Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile de bir araya gelmişti.

Bağdat hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı’ndan Pazar sabahı yapılan açıklamada; Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin Bağdat Yeşil Bölge’deki evinin "silahlı drone" ile saldırıya uğradığı kaydedilerek Başbakan'ın yara almadan saldırıdan kurtulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarılmıştı.

Olay sonrası Başbakan Kazımi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; “Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve soğuk kanlı olmaya davet ediyorum.” demişti.



Yeni yorum ekle