Halife Hafter Siyonistlerle Kucaklaşıyor!

Çar, 10/11/2021 - 16:13

Pazar günü yayınlanan bir İsrail raporunda, Libya Ulusal Ordusu komutanı General Halife Haftar'ın oğlu Saddam Haftar'ın geçen Pazartesi Siyonist yetkililerle görüşmek üzere işgal altındaki Filistin'e gittiği belirtildi.

Welayet News  - Siyonist istihbarat analisti Yossi Melman geziyi halka duyurdu ve Siyonist gazete Haaretz'de bir not yayınladı; Saddam Haftar, babasının İsrail'den askeri ve siyasi yardım istediği mesajını taşıyordu.

Melman'a göre Saddam, babasının Siyonist yetkililere kendisini siyasi ve askeri olarak desteklerlerse gelecekte Libya ile Siyonist rejim arasında diplomatik ilişkiler kurmayı taahhüt edeceğini söylediğini aktardı.

Kaynak görüşmenin uzun sürdüğünü ve havaalanında yetkililer ile görüştüğünü  ancak kiminle görüştüğünün tam olarak belli olmadığını söyledi. "ancak babasının geçmişte ‘İsrail’ ile gizli bağlantıları vardı ve Mossad'ın Tifil şubesinin temsilcileri onunla birçok defa görüştü."

Siyonist analist, Haftar'ın oğlunun geçen hafta işgal altındaki Filistin'e yaptığı ziyaretin 23 Aralık Libya cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olduğunu kaydetti. Libya'nın Akdeniz'deki jeostratejik konumu ve ülkedeki Yahudilerin varlığı nedeniyle Siyonist rejim de Libya'ya özel bir önem veriyor.

Melman'a göre, eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin Filistinli gruplara verdiği destek de siyonist rejimi kimyasal ve biyolojik silah elde etmeye çalışmaya ve Libya'ya dikkat etmeye sevk etti. Rejimin istihbarat servisinin paralı askerlerini Libya'ya getirdiğini de unutmamak da fayda var.

Libya'da 2014 sonrası ilk genel seçimleri 3 Ocak 2014'te yapılacak. Seçimler 2018 ve 2019 için planlandı, ancak Libya iç savaşı seçimleri engelledi.

Ülkede 2011 yılından sonra başlayan iç savaş devam ederken zaman içinde iki farklı yönetim ortaya çıktı.

Libya, 2014 seçimlerinin ardından siyaseten ikiye bölündü.

Bunlardan birisi ülkenin doğusunda, Mısır sınırına yakın Tobruk'ta bulunan Temsilciler Meclisi ve diğeri de Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti.

Merkezi Trablus'ta bulunan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Türkiye, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumlarca meşru kabul ediliyor ve destekleniyor.

Tobruk merkezli Hafter güçlerinin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'ni ise Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya'dan destek buluyor.



Yeni yorum ekle