İsrail’in Yeni Hedefi Afrika

Sa, 29/05/2018 - 16:09

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat, Siyonist İsrail hükümetinin Filistin’deki işgal birimi projelerini pazarlamak için Afrika ülkelerinin desteğini almaya çalıştığını söyledi.

Welayet News - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Portekizce yayın yapan “Angola” gazetesine açıklamasında, Afrika devlet yetkililerinden, İsrail sömürü düzenini tanımamalarını ve onu boykot etmelerini isteyerek, “İsrail hükümeti, Filistin’deki yerleşim yerlerinin projesini pazarlamak için Afrika ülkelerinin desteğini almaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

İsrail’in ayrıca, Afrika ülkelerinden destek toplamaya, onlarla ilişki tesis etmeye ve büyükelçiliklerini işgal altındaki Kudüs’e taşımaya teşvik etmeye çalıştığını belirten Ureykat, Afrika ülkelerini, “Dünyadaki en yüce ahlaklı davranış, Filistin halkının tarihi haklarının yanında yer almaktır.” diyen Güney Afrika gibi Filistinlilerin haklarına destek vermeye çağırdı.

“Gazze’deki savaş suçlarının araştırılması için uluslararası uzman bir ekibin gönderilmesini” öngeren tasarı, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde 18 Mayıs’ta 29 lehte, 2 aleyhte ve 14 çekimser oyla kabul edilmişti.

Türkiye’nin de gözlemci sıfatıyla desteklediği tasarının oylamasında, ABD ve Avustralya aleyhte oy kullanırken çekimser 14 ülkeden 4’ü Etiyopya, Kenya, Ruanda ve Togo olmuştu.

GAZZE’DE TAMPON BÖLGE İNŞA EDİYORLAR

Kassam Tugayları mensuplarının denizden sızmalarını engellemek bahanesini öne süren Siyonist İsrail Rejimi’nin Gazze açıklarında bir tampon bölge inşa etmeye başladığı bildirildi. Olası bir büyük savaşta Kassam Tugayları mensuplarının işgal topraklarına sızmasından endişe eden Siyonist İsrail Rejimi’nin yeni bir planı yürürlüğe koyduğu bildirildi. Siyonist işgal ordusu, direniş güçlerinin Zikim yerleşkesine sızmalarını önlemek amacıyla Gazze açıklarında denizde tampon bölge inşa etmeye başladığını duyurdu. İsrail Rejimi, Gazze açıklarında oluşturulan tampon bölgeye dünya çapında oldukça gelişmiş aletler yerleştirecek.

Fiem’in aktardığına göre gazete, projenin 2014 savaşında Kassam Tugayları’na mensup 4 savaşçının Zikim askeri üssüne gerçekleştirdiği sızmanın tekrarlanmasını önlemek için yapıldığını, bunun savaştan çıkarılan derslerin sonucunda başlatıldığını ve uzun yıllar yerinde kalacağını ifade etti.

milligazete

 



Yeni yorum ekle