ABD'nin Savunma ve Diğer Önemli Sektörlerdeki Kuruluşlarına Siber Saldırı

Pt, 08/11/2021 - 13:43

Güvenlik firması Palo Alto Networks'ün paylaştığı bulgulara göre, şüpheli yabancı bilgisayar korsanları savunma, enerji, sağlık, teknoloji ve eğitim sektörlerindeki dokuz kuruluşun internet sitelerini hackledi ve bu kuruluşlardan en az biri ABD'de bulunuyor.

Welayet News  - "Palo Alto Networks"ün bulgularına göre, bir grup yabancı bilgisayar korsanı savunma, enerji, tıbbi hizmetler, teknoloji ve eğitim alanlarında 9 kuruluşa sızdı.

CNNPolitics’e göre, siber güvenlik araştırmacıları ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın yardımıyla anonim bilgisayar korsanlarının ABD savunma müteahhitlerinden ve diğer hassas hedeflerden önemli bilgileri çalma girişimini ortaya çıkardı.

Rapora göre, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı yetkilileri, ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı ile birlikte tehdidin izini sürüyor.

Palo Alto'nun üst düzey yöneticilerinden Ryan Olson, CNN'e, mevcut durumda bilgisayar korsanlarının bu ağlara uzun vadeli erişimi sürdürmek için bazı hedef kuruluşların şifrelerini çaldığını söyledi.

Rapora göre, bilgisayar korsanları e-posta yoluyla gönderilen veya bilgisayar sistemlerinde depolanan hassas bilgileri çevrimdışı olana kadar ele geçirebilir.

Olson, saldırıya uğrayan dokuz kuruluşun bilgisayar korsanlarının hedeflerinin başında geldiğini ve önümüzdeki günlerde daha fazla şirketin bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığının netleşeceğini söylemeye devam etti.

Rapora göre, bu siber saldırılardan kimin sorumlu olduğu henüz belli değil, ancak Palo Alto ağları, bilgisayar korsanlarının bazı taktiklerinin ve araçlarının Çinli hacker grubu tarafından kullanılanlarla benzer olduğunu iddia etti.

CNN, çok sayıda ABD ulusal güvenlik sırrına sahip olan ABD savunma sistemlerinin bilgisayar korsanları tarafından defalarca hedef alındığını bildirdi.

Son günlerde ve haftalarda bilgisayar korsanlığı saldırıları manşetlerde yer aldı ve ABD bağlantılı şirketler ve müteahhitlere ek olarak, son haftalarda Siyonist şirketler de defalarca siber saldırıların hedefi oldu. İşgal rejimi İnternet şirketi "Cyberserve"  sunucuları ele geçirildi, erişilemez hale getirildi ve hackerlar şirketi elde ettikleri bilgileri ifşa etmekle tehdit etti.

Dün "Musa’nın Asası" adlı ünlü hacker grubu bir kez daha işgal rejimi şirketlerinin bilgi sunucularına saldırdı ve bu hack saldırısında elde edilen nüfus cüzdanı, avukatlık belgesi, çek, mali rapor gibi belgeleri ortaya çıkardı.



Yeni yorum ekle