Irak Hizbullah Tugayları Mustafa Kazimi'ye Yönelik Suikastın Failini Açıkladı

Pt, 08/11/2021 - 12:07

Irak Hizbullah Tugayları, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi'ye yönelik başarısız suikastla ilgili gerçeğin ortaya çıktığını, bunun bir gösteri olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Hizbullah Tugayları sözcüsü Muhammed Muhyi el-Alem News'e verdiği demeçte, "Bu oyunun tüm bölümleri Amerikan casusluk ajansı tarafından tasarlandı ve el-Kazimi bu oyundaki aktörlerden sadece biri." diye belirtti.

Muhammed Muhyi, suikastın amaçları hakkında ise şöyle dedi: "Bu oyun, el-Kazimi'yi protestoculara karşı işlenen büyük suçun sonuçlarından kurtarma girişimi ve bir hiledir. Aynı zamanda el-Kazimi'yi, ABD'yi ve bazı bölgesel ve yerel tarafları halkın protestolarından uzak tutmak içindi."

Irak Hizbullah Tugayları sözcüsü, "Bu oyunun bir diğer amacı ise özellikle Hizbullah Taburu Genel Sekreteri'nin cenazeye katılmış olması nedeniyle ona, direniş gruplarının liderlerinin öncülük ettiği gösterilerde şehit düşenlerin cenaze töreninde halkın birliğine ve bir araya gelmesine darbe vurmaktı." dedi.

Muhammed Muhyi, "Bu oyunu başlatarak, el-Kazimi'nin statüsünü, yargılanması gereken bir suçludan mağdur konumuna değiştirmeye çalıştılar. Halbuki Irak halkı haklarından başka bir şey talep etmemişti, bu gösteriler sadece belirli talepleri olan barışçıl bir hareketti." dedi.

Direniş hareketi yetkilisi, el-Kazimi'ye yönelik suikast girişiminin Amerika üretimi bir proje olduğunu kaydetti.

Hizbullah Tugayları sözcüsü, bu iddianın kanıtı olarak ABD büyükelçiliğine kurulan hava savunma sisteminin aktifleşmemesini göstererek şöyle dedi: "Bu sistem, büyük küçük her ne sebeple olursa olsun devreye girmekte ve Bağdat halkını rahatsız etmektedir."

Muhammed Muhyi, "Irak Hizbullah Tugayları, ABD'yi bu hileli operasyondan sorumlu tutuyor. ABD, Irak'ta karışıklık çıkarmak istiyor. Bunu yapmak için direniş gruplarını ve liderlerini hedef alıyor ve suçluyor." açıklamasında bulundu.



Yeni yorum ekle