ABD Emperyalizmini Protesto Eden 17 Kişi Gözaltına Alındı

Per, 04/11/2021 - 12:23

ABD donanması mürettebatının İstanbul'daki varlığını protesto eden 17 kişi gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Welayet News  - İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, askeri gemide görevli sivil bir personelin şehir gezisi sırasında başına çuval geçirme girişiminde bulunan 17 kişinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.

Eylemi gerçekleştiren grup, çok sayıda İstanbullunun da Amerikan karşıtı sloganlar attığı eylemin görüntülerini twitter'da paylaşan Türk Gençlik Birliği oldu.

ABD’nin Suriye’de YPG’ye verdiği desteği eleştiren grup, ABD’nin hakların düşmanı olduğunu ve kimsenin ABD’yi ülkemizde istemediğini vurgulayarak, ‘Amerikan askerlerinin topraklarımızda serbestçe dolaşmasına izin vermeyeceğiz’ mesajı verdi. ‘Yankee, eve dön’ çağrısında bulundu.

Washington, Rus yapımı füze savunma sistemi satın almasıyla ilgili olarak geçen yıl aralık ayında Türkiye'nin askeri tedarik ajansına yaptırım uygulattı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve diğer üç yetkili, ABD’nin Türkiye'ye tüm ihracat lisanslarının yasaklanmasının yanı sıra Demir'e yönelik mal varlıklarının dondurulması ve vize kısıtlamalarının da yer aldığı yaptırımların hedefindeydi.



Yeni yorum ekle