Lübnan Dışişleri Bakanı: Suudi Arabistan İmkansız Koşullar Dayatmaya Çalışıyor

Çar, 03/11/2021 - 16:51

Lübnan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın Hizbullah'ın rolünü azaltmak ve imkansız koşullar dayatmak istediğini açıkladı.

Welayet News  - Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib Salı akşamı, Necib Mikati hükümetinin kuruluşundan bu yana Suudi Arabistan ile hiçbir temasının olmadığını açıkladı.

Abdullah Buhabib, "Lübnan hükümeti Hizbullah'ın rolünü azaltamıyor; çünkü bu bölgesel bir sorun." dedi.

Lübnan Dışişleri Bakanı, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Katar'ın iki ülke arasındaki sorunu çözmek için Lübnan ve Suudi Arabistan arasında arabuluculuk yapma olasılığı şu anda gündeme gelen tek konu."

Lübnanlı bakan, "Suudi Arabistan [Lübnan] hükümetinden Hizbullah'ın rolünü sınırlamasını isteyerek imkansız koşullar dayatıyor." dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Salı günü yaptığı açıklamada, Lübnan ile Suudi Arabistan ve Basra Körfezi'ndeki bazı ülkeler arasındaki anlaşmazlığın bir çözüm bulma umuduyla çeşitli düzeylerde ele alındığını söyledi.

Lübnan ile bazı Körfez ülkeleri, özellikle Suudi Arabistan arasındaki son kriz, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi yaptığı bir açıklamada Yemen'e karşı savaşı beyhude olarak nitelendirmesiyle başladı. Açıklamaların ardından Suudi Arabistan, Beyrut büyükelçisini geri çağırdı ve Lübnan'ın Suudi Arabistan büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi. 



Yeni yorum ekle