Rus Basını: Moskova, Ukrayna'ya İHA Sattığı İçin Türkiye'yi Cezalandıracak

Çar, 03/11/2021 - 16:38

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Bayraktar insansız hava araçlarını Ukrayna'ya teslim ettiği için Türkiye'yi cezalandıracağını bildirdi.

Welayet News  - Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Zoyuzda TV kanalı dün uzmanlardan alıntı yaparak, ''Türkiye'nin, bu zamana kadar doğu Ukrayna'daki Donbas çatışma bölgesinde kullanılabilecek birkaç insansız hava aracı sattığını''  bildirdi.

Rus medyası, Ukrayna ordusunun Donbas bölgesindeki bir Donetsk militan üssünü yok etmek için ilk kez Bayraktar modeli bir insansız hava aracı kullandığını, Minsk anlaşmasının ise bu tür silahların Donbas'taki bariyer hatlarında kullanılmasını yasakladığını bildirdi.

Haberde, Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı İHA ve SİHA'lardan dolayı cezalandırılacağını ve bunun da başında Rusya'nın Türkiye'den ithal etiği mandalina ve domates gibi ürünlerin ithalatının durdurulması geleceğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sosyal Konseyi eski başkanı Igor Korotechenko, "Rusya, Ukrayna ve Türkiye'ye doğu Ukrayna'nın Donbas bölgesinde insansız hava araçlarını kullanması için baskı yapmak için gerçek bir araç bulmalı" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Ukrayna'nın doğusunda Türkiye yapımı Bayraktar modeli İHA'nın kullanılmasını sert dille eleştirdi.

Rus basınında yer alan haberde, Türk İHA'larının Ukrayna'ya teslim edilmesi Rusya için bir meydan okuma olmasına rağmen, Moskova'nın harekete geçmediği ve itidalli davrandığı belirtildi.

Zweezda’nın siyasi programında yer alan uzmanlar, Rusya'nın Türkiye ile Türk akımı doğalgaz boru hattı gibi büyük projeleri hayata geçirdiğine ve ülkede bir nükleer santral inşa ettiğine, ancak inkar edilemez bir şekilde karşılıklı ve uygun bir şekilde yanıt verdiğine işaret etti.

Uzmanlar, Bayraktar İHA’ları Erdoğan'ın ailesine yakın bir şirket haline getirdiğine de dikkat çektiler.

Bayraktar, askeri endüstriler alanında faaliyet gösteren Baykar şirketi tarafından Türk ordusu için üretilen bir savaş keşif İHA’sı. Bayraktar TB2 İHA, Rakestan Savunma Şirketi tarafından üretilen dört MAM-L ve MAM-C güdümlü füze ile donatılmıştır.



Yeni yorum ekle