Lübnan Enformasyon Bakanı: İstifam Sorunu Çözer Mi?

Çar, 03/11/2021 - 16:31

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin yoğun baskısına rağmen, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, görevinden istifa etmeyeceğini bildiriyor.

Welayet News  - Lübnan basınında yer alan habere göre, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Lübnan Katolik Doğu Kilisesi Maruni Patriği Beşara Butros er-Rai'ye, Enformasyon Bakanı George Kordahi'den istifa etmesini istemesi için öneride bulundu.

Bu hususta verilen haberde; Beşara er-Rai'in Kardahi ile temasa geçerek, Başbakan'ın istifası hakkındaki talebini gündeme getirdi.

Kardahi, er-Rai'ye hitaben şöyle sordu: "Acaba istifam sorunu çözer mi, Fars Körfezi ülkelerinin Lübnan'a karşı yaptırımlarını kaldırmasına yol açar mı, istifam sonraki hükümetin istifa etmeye zorlanmayacağına dair güvence sağlar mı?"

Haber kaynakları, er-Rai'nin Kordahi'den detaylı sohbet için kendinin ikamet ettiği yere çağırdığını ancak Kordahi'nin kabul etmediğini de bildirdi.

Lübnan kaynakların aktardığı habere göre; Enformasyon Bakanı, Suudi Arabistan'ın politikalarına kurban gitmeyi kabul etmiyor ve istifa etmekten kaçınıyor denildi.

Eski bakanlardan Muhammed Finiş de Suudi Arabistan ve diğer Fars Körfezi ülkelerinin Lübnan'a karşı hasmane kampanyasına gösterdiği tepkide; Lübnan menfaatlerinin diğer ülkelerce belirlenmediğini ve bu menfaatlerin, Lübnan'ın bağımsızlığı, direniş gücünün korunması ve milli servet ve hukukları savunmak için serbestçe karar vermesine bağlı olduğunu belirtti.

Eski bakan, Lübnan'ın çıkarlarına bağlı kalıp, başkalarının baskı, şantaj ve dayatmalarını kabul etmeyeceklerini ve asla işgal rejimi İsrail ile uzlaşma yoluna girmeyeceklerini vurguladı.

Lübnan Başbakanı Mikati dün yaptığı açıklamada; George Kordahi'den vatanseverlik duygusunu başka her şeye tercih etmesini istediğini ancak bu talebinin karşılık bulmadığını söyleyerek, bugün büyük bir uçurum kenarına geldiklerini, bu konunun düzeltmemeleri halinde kimsenin istemediği bir şey içine düşeceklerini kaydetti.

Kordahi, daha önce katıldığı ve 27 Ekim'de yayınlanan bir televizyon programında Ensarullah ve Yemen'e ilişkin soru üzerine; "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve şehirler saldırılara maruz kalıyor" yanıtını vermişti.

ParsToday



Yeni yorum ekle