İşgal Rejimi Panik İçinde Hapishaneleri Yeniliyor

Pt, 01/11/2021 - 16:44

Maariv internet sitesi, işgal rejimi ‘İsrail’ güçlerinin esirlerin hapishanelerdeki güvenliği yoğunlaştırmak için 2,5 milyon dolar değerindeki projesini başlatmak istediğini duyurdu.

Welayet News  - Maariv dün yaptığı açıklamada, işgal rejimi ordusu mühendislik ve yapılandırma bölümünün 6 Filistinli esirin kaçışı ardından hapishanelerin "güvenliğini" arttırmak istediğini, bu yüzden 8 milyon Şekel değerinde bir projeyi gerçekleştirmek istediğini duyurdu.

Habere göre proje esirlerin kaçışını engellemek için hapishane parmaklıklarını ve destek araçlarını güçlendirmeyi kapsıyor.

Maariv gelecek günlerde işgal rejiminin hapishane mühendislik planlarının çizileceğini ve çalışmalara başlanacağını belirtti.

Habere göre Filistinli esirlerin kaçışını engellemek için cezaevlerinin güvenliğini artırmak ve istenilen standartlara ulaşmak için bu projeye çeşitli uzmanlar katılacak.

İşgal altındaki batı şeria sınırına 4 kilometre uzaklıktaki üst düzey güvenlikli Gilboa Hapishanesinden 6 Filistinli tutuklu kaçmış ancak birkaç gün sonra yeniden tutuklanmışlardı.

Daha sonra Bilistinliler batı Şeria çevresinde sokaklara döküldü ve doğu Kudüs’te protestolar düzenleyerek Filistinli tutuklulara sempatilerini dile getirdiler.

Filistin Esirler Kulübü rakamlarına göre, 225'i çocuk, 41'i kadın olmak üzere 4 bin 850 Filistinli, 540'ı idari tutukluluk altında olmak üzere siyonist rejim tarafından esir tutuluyor. Hamas hareketi de 2014 savaşı yazından bu yana dört işgalciyi esir aldı ve Filistinli tutuklularla takas etmeye hazır olduğunu açıkladı.



Yeni yorum ekle