Bahreyn Lübnan elçisine 48 saat süre verdi

Ct, 30/10/2021 - 09:23

Bahreyn, Suudi koalisyonun Yemen saldırılarını kınayan Lübnan enformasyon bakanının açıklamları ile ilgili Suudi Arabistan'ın yolundan giderek, Lübnan büyükleçisine ülke topraklarını terk etmesi için 48 saat süre tanıdı.

Welayet News  - Manama yönetimi Riyad'a destek açıklaması, Arabistan'ın tüm Lübnan ürünlerinin ithalatını durdurma kararı aldığı bir dönemde yapıldı.

Lübnan enformasyon bakanı George Gardahi bir süre önce bir TV programında saldırgan Suudi koalisyonun Yemen'deki savaş ve eylemlerini kınarken Ensarullah hareketini savaş yıllarında sadece bu koalisyonun saldırıları karşısında kendini savunduğunu belirti.

Gardahi, "Bana göre Yemen savaşı, beyhude bir savaştır ve durdurulması gerekiyor. Yemen halkı kendini savunuyor. Acaba böyle bir millet saldırıya mı maruz kalmalı?" demişti.

Suudi yönetime yakın haber çevreleri Gardahi'ye yoğun propaganda saldırısına başlarken, bu sözlerin Beyrut ve Riyad arasındaki ilişkilerde büyük bir krize yol açacağını iddia ettiler.

Lübnan Hizbullah hareketi de Perşembe akşamı yayınladığı bildiride Gardahi'ye karşı propaganda saldırıların Lübnan egemenliğine ve onuruna saldırı sayıldığına işaretle, Hizbullah, Lübnan Enformasyon Bakanı'nın görevden alınması veya istifaya zorlanması yönündeki her türlü talebe şiddetle karşı olduğunu duyurdu.



Yeni yorum ekle