Biden Yönetimi, Trump'ın Yolunda Devam Ediyor

Ct, 30/10/2021 - 09:06

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin İran'a karşı yeni yaptırımına gösterdiği tepkide, bu tür girişimlerin Beyaz Saray'ın tamamen çelişkili tavrını ortaya koyduğunu, Biden yönetiminin de önceki yönetimin İran'a karşı yaklaşımına devam ettiğini vurguladı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade dün akşam ABD Hazine Bakanlığı'nın  bazı tüzel ve sözel kişiler hakkında aldığı yaptırım kararını kınayarak, yeni yaptırımların Beyaz Saray’ın tamamen çelişkili davranışını gösterdiğini söyledi.

Sözcü Hatibzade,  nükleer anlaşmaya geri dönmekten söz ederken Trump’ın yaptırımların uygulanmasına devam eden bir hükümetin, gerçekten güvenilmez olduğunu ifade ederek, Amerika’da çeşitli hükümetlerin İran İslam Cumhuriyetinin gerçeklerini kavramaktan ne kadar aciz olduğunu gösterdiklerini belirtti.

Sözcü şöyle devam etti: Amerika’nın benzer kararları, Trump hükümetinin yenilgiye uğramış maksimum baskı siyaseti ve illegal ve zalim yaptırımlarının devamıdır. Ve bu siyaset Amerika’nın hedeflerinden hiç birini gerçekleştirmediği gibi, yine de bu ülkeye daha yeni başarısızlıklardan başka bir getirisi olmayacaktır.

ABD'nin Yeni Yaptırımları

ABD Hazine Bakanlığı, Viyana'daki olası nükleer görüşmeler öncesinde İran’ın İHA programıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla  4 kişiye ve 2 şirkete yaptırım uygulanmasına karar verdi.

ABD Hazine Bakanlığı bu konuda yaptığı açıklamada İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Yemen Ensarullah Hareketi, Lübnan Hizbullah Hareketi ve Etiyopyalı isyancılara insansız hava araçları (İHA) sağladığını iddia etti.

Bakanlık ayrıca İran'ın, İHA’larını Fars Körfezi'ndeki ABD birliklerine ve uluslararası nakliye yollarına saldırmak için kullandığı iddiasında bulundu.



Yeni yorum ekle