İran Yemen milletinin tek hamisidir

Cu, 29/10/2021 - 21:30

Yemen’in İran büyükelçisi İbrahim Deylemi Kum kentinde taklit mercileri ile görüşmelerinde, İran Yemen milletinin tecavüz ve zulme karşı tek hamisi olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yemen büyükelçisi Deylemi Perşembe günü Kum kentinde büyük taklit mercileri ile görüştü.

Büyükelçi Deylemi Ayetullah Hüseyin Nuri Hamedani ile görüşmede, İslam ümmetinin bekası vahdet ve dayanışma ve istikbara karşı cihat etmeye bağlı olduğunu, Yemen milleti ve zaferleri bu direnişin en bariz örneği olduğunu belirterek, uluslararası toplumun Yemen’de işlenen cinayetlere karşı suskunluğunu kınadı.

Büyükelçi Deylemi dini ilimler merkezleri Başkanı Ayetullah Alirıza Arafi ile görüşmede Ayetullah Arafi dini ilimlerin kapasitelerine işaretle, dini ilimler merkezleri Yemen’de dini ilimler merkezleri ile ilmi işbirliğine ve dini ilimler merkezlerinin kapasitelerinden iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmede yararlanmaya hazır olduğunu belirtti.

Yemen büyükelçisi Deylemi, Ensarullah hareketi Genel Sekreteri Abdulmelik Bedreddin Husi’nin selamlarını ileterek Yemen’de son durum ve Yemen milletinin yedi yıllık kuşatmaya ve sorunlara rağmen direniş eksenine destek verdikleri hakkında bir rapor sundu.

Tags: 


Yeni yorum ekle