Beşar Esad: ABD Kendi Adına Daha Fazla Yenilgi Kaydedecek

Per, 28/10/2021 - 13:17

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad direnen ve direniş yolunu izleyen ülkeler bu dünyada kendilerine bir yer bulunan ülkeler olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanı, Şam'daki yüksek askeri koleji ziyaret ederken, "ABD, Vietnam, Irak ve Afganistan'daki yenilgilerinden sonra kendi adına daha fazla yenilgi yaşayacak ve kaydedecektir." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad şöyle dedi:

Amerikalıların düşüncesinde savaş dolar demektir ve bu dolar, Amerikalı firmaların yararınadır; dolayısıyla Amerika’nın Vietnam, Irak ve Afganistan’da hezimete uğramasından sonra bu devletin daha fazla cinayet işlemesini ve karşılığında daha fazla hezimeti karnesine yazdırmasını beklemeliyiz. Bu süreç aynı şekilde devam edecektir.

Esad şöyle devam etti:

Biz savaş esnasında da kalkınma için gereken her şeyi yapacağız. Bu kalkınma tüm askeri, iktisadi, nizami ve ideolojik alanlarında olacak ve yapılanma derken sadece silahlı kuvvetlerimiz değil, hükûmet ve toplumu yapılandırmayı da zaruri görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Esad, Suriye’ye karşı başlatılan savaş Suriye ordusunun itibarına ve imajına darbe vurmak için dayatıldığını, gerçi bunda başarılı olamadıklarını, teröristler en başta bazı başarılarına rağmen sonuçta hezimete uğradıklarını, ki bu da hem Suriye ordusu ve hem milletinin uyanık olmasının sonucu olduğunu ifade etti.

Suriye ordusu siyasetten etkilenen bir kurum değil de, siyasetin hizmetinde olan bir kurum olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Esad şöyle ekledi:

Bir milli meseleden söz ederken, ortada siyasi bir mesele varken milli savunmadan söz etmeden edemeyiz; dolayısıyla milli mesele, siyasi bir meseledir.

Cumhurbaşkanı Esad konuşmasının sonunda ordu subaylarına hitaben şu vurguyu yaptı:

Biz sizin bilim, irada ve iş birliğinizle Suriye’yi kurtarma sürecine devam edeceğiz ve sizin direnişiniz ile haklarımızı geri alacağız. Suriye ordusu ülkenin bağımsızlığının güvencesi ve korunmasının temel eksenidir.

Suriye ülkesi ve halkı 10 yılı aşkın süredir Batı-Arap-Siyonist cephe tarafından yapılan terörist gruplarla savaşa girmiştir. Suriye krizinin aniden başladığı tarih mart 2010'du ve kısa bir süre sonra ülkede terörist-tekfiri grupların ortaya çıkması ve 100'den fazla ülkeden teröristlerin konuşlandırılmasıyla kriz Suriye sınırları içinde uluslararası bir savaşa dönüştü. Son yıllarda Suriye'de teröristler ve destekçileri yenilgiye uğratılsa da Suriye’nin kuzeyinde, ABD ve Türkiye’nin müdahaleleri ile devam ediyor.



Yeni yorum ekle