Bloomberg: Ankara 'istenmeyen kişi' talimatından geri dönüş için yol arıyor

Pt, 25/10/2021 - 19:14

Haber ajansının kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesinin ekonomik zararları konusunda Cumhurbaşkanlığı'na brifing verildi.

Welayet News  - Bloomberg haber ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçisinin 'istenmeyen kişi ilan edilmesi için talimat verdiğini' söylemesinin ardından 'Ankara'da bu kararın hayata geçirilmemesinin' yollarının arandığını duyurdu. Bloomberg'e bilgi veren kaynaklar, elçilerin fiilen sınırdışı edilmesinin ekonomide yol açacağı hasar konusunda Cumhurbaşkanlığı'na brifing verildiğini anlattı.

Bloomberg haberinde "Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimi, ABD ve Almanya dahil 10 ülkenin büyükelçilerinin resmen persona non grata ilan edilmemesi için seçeneklerini değerlendiriyor" denilirken, Erdoğan'ın bu açıklamayla söz konusu ülkelerle büyük bir çatlak yaşanması riskini aldığı belirtildi.

'BRİFİNGDE EKONOMİK ETKİLER ANLATILDI'

Konuyla ilgili bilgi sahibi oldukları belirtilen kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göreyse, Cumhurbaşkanlığı, hükümetin bu kararı alması sonucunda ekonomide yaşanacak büyük zarar konusunda üst düzey danışmanlar tarafından bilgilendirildi. Kaynaklara göre Erdoğan'ın ofisine verilen brifingde, geri adım atılması sayesinde hem ABD hem de Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olan Almanya ile ilişkilerde daha fazla bozulmanın önüne geçilebileceği vurgulandı. Buna göre, söz konusu istişareler sonucunda, Dışişleri Bakanlığı'nın büyükelçilere resmi bildirimde bulunmasının önüne de şu an için geçilmiş oldu.



Yeni yorum ekle