Şemhani'den Erdoğan'ın sözlerine tepki

Ct, 23/10/2021 - 16:11

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine gösterdiği tepkide, "Kavmiyetlerden korkmak, kavmiyetler gülistanı olan İran'ın değil, onları dağlayan (yakan) hükümetin payıdır" paylaşımında bulundu.

Welayet News  - Şemhani paylaştığı tweette şöyle yazdı: İslam dünyasının lideri olduğunu savunan bir yönetici tarafından Siyonist rejimin içi boş mehabetinin büyük gösterilmesi, güç işareti mi yoksa Müslümanlık mı?!"

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, kavmiyetlerden korkmanın, kavmiyetler gülistanı olan İran'ın değil, onları dağlayan hükümetin payı olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son sıralarda, Siyonist rejim ile Azerbaycan Cumhuriyeti ilişkileriyle ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada, " İsrail'in Azerbaycan ile olan ilişkileri nedeniyle İran kalkıp da Azerbaycan'ı hedef tahtasına koymak gibi bir duruma girmez. Çünkü bugün İran'daki Azeri oranı ortadadır. Yapılan iş yanlıştır. İran, yeni yönetimi de öyle zannediyorum ki bu yanlışı devam ettirmez." demiş.



Yeni yorum ekle