Erdoğan, Suriye ordusunu ağır silahlarla tehdit etti

Cu, 22/10/2021 - 07:15

Türkiye cumhurbaşkanı Suriye ordusunu askeri saldırı ile tehdit etti.

Welayet News  - RT’in bildirdiğine göre Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün ülkesinin silahlı kuvvetlerinin gerekirse İdlib’de Suriye ordusuna karşı ağır silahlar kullanacağını belirterek, “Bölgemizde çok hassas noktalarda operasyonlar devam ediyor. Hiçbir şekilde geri çekilmeyeceğiz. Süreci sürdürüyoruz. Suriye rejiminin ne yapacağını bilmiyorum ama İdlib’de gereken her şeyi yapacağız, tüm ağır silahlarımızla karşılık vereceğiz. Durumu olduğu gibi bırakmayacağız “dedi.
Erdoğan ülke ordusunun Suriye’den geri çekilmek niyetinde olmadığını ve bu ülkede operasyona devam edeceğini ifade etti.
Bu arada Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığına sunuldu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gönderilen Irak ve Suriye tezkeresinde, Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak devam ettiğinin altı çizildi.
Türkiye 2 yıldan beri terörizm ile mücadele bahanesi ile sürekli Irak ve Suriye’ye operasyon düzenleyerek bu bölgelerin bazı kesimlerini işgal etmiştir. 
Türkiye askeri güçlerinin illegal operasyonu Suriye ve Irak hükümetleri, halkı ayrıca uluslararası toplum tarafından tepkilere sebep olurken bu operasyonların bitmesi ve Türkiye ordusunun geri çekilmesini isterken Ankara hala yasa dışı bu operasyonları sürdürüyor.



Yeni yorum ekle