Ensarullah: Suriye’nin Başarıları Düşmanları Rahatsız Etti

Per, 21/10/2021 - 13:42

Ensarullah Hareketi, Şam’daki patlamaya tepki gösterdi ve “Suriye'nin başarılarının düşmanları rahatsız ettiği ortaya çıktı” ifadesinde bulundu.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi dün Şam'da meydana gelen terör saldırısının ve 14 Suriye askerinin şehit olmasının ardından bir bildiri yayınladı ve bu bildiride bu terör saldırısını şiddetle kınayarak şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu adımla birlikte Suriye'nin kazanımlarının ve başarılarının düşmanları rahatsız ettiği ortaya çıktı.

Dolayısıyla bu hain suç ve cinayetlerle bu ülkede güvenlik ve istikrarı baltalamaya çalışıyorlar; Bu onların geçmişte ulaşamadıkları bir hedeftir. Suriye halkının uyanık ve bilinçli olması ve Suriye’nin düşmanlarıyla mücadelede ve tüm zorluklarda siyasi liderliğin ve ülkelerinin arkasında durmalarıyla birlikte, düşmanlar şimdi ve gelecekte bu hedefe ulaşamayacaklardır.’

Ensarullah Hareketi bildirinin sonunda, Suriyeli şehitlerin ailelerine taziyelerini iletti ve onlara başsağlığı diledi ve yaralılara Allah'tan acil şifalar diledi.

Suriye resmi kaynakları dün sabah Şam'da bir terör saldırısı gerçekleştiğini açıkladı. Suriye resmi Haber Ajansı, Şam'da bomba imha mühendislik birimlerini taşıyan bir otobüsün güzergâhında patlama yaşandığını bildirdi.

Bu patlamanın ardından 14 Suriye askeri öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şimdiye kadar, hiçbir grup bu saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah da dün yaptıkları açıklamalarda bu terör saldırısını kınadılar.

Hizbullah şu açıklamalarda bulundu: ‘Terörizmin hain eli bir kez daha Suriye’nin başkentinin güvenlik ve istikrarına uzandı ve Suriye'nin başkenti Şam'ın merkezindeki el-Ra'is Köprüsü yakınındaki bir askeri otobüs güzergâhında iki bomba patladı, onlarca kişi öldü ve yaralandı. 

Hizbullah bu nedenle Suriye liderlerine, Suriye ordusuna ve şehitlerin ailelerine taziyelerini iletiyor ve Allah-u Teala’dan masum şehitlere rahmet etmesini ve yaralılara da acil şifalar vermesini dilemektedir. Allah-u Teala’dan kardeş Suriye milletine zafer ve istikrar bahşetmesini niyaz ediyoruz.’ 



Yeni yorum ekle