Kasım Süleymani ve Mehdi Mühendisi posterleri Yeşil Bölge'de

Per, 21/10/2021 - 12:26

Irak'ta erken parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan oturma eylemleri devam ediyor.

Welayet News  - Mevazin news'in haberine göre, bugün protestocular Bağdat'ın Yeşil Bölgesi (Bağdat'ta ABD üssünün de bulunduğu bölge) yakınlarında Cebel binası olarak adlandırılan bir binanın cephesine Haşd Şabi Eski Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İslam Devrim Muhafızları Kolordusu Kudüs Gücü Eski Komutanı Kasım Süleymani'nin resmini yerleştirdi.

Üst üste dördüncü gün, Irak kentleri son parlamento seçimlerinin sonuçlarını protesto eden sokak gösterilerine tanık olurken, protestocular oyların elle yeniden sayılmasını talep ediyor.

Bağdat'ta protestocular, Bağdat'ın Yeşil Bölgesi yakınlarındaki asma köprünün etrafına oturma çadırları kurarak, talepleri yerine getirilene kadar protestolarını sürdürmeleri konusunda ısrar etti.

Irak'ta 10 ekimde yapılan parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bazı siyasi partiler ve koalisyonlar sonuca itiraz etti ve sonuçların değiştirildiğinden söz etti. Irak'ın bazı kentlerinde de sonuçları protesto etmek için dünden bu yana çok sayıda gösteri düzenlendi ve protestocular elektronik oy sayımında oynama olduğuna inandıkları için tüm oyların manuel olarak sayılmasını talep etti.

Bazı Iraklı siyasetçiler de BAE, İngiltere ve ABD’nin ülkedeki son seçimlerdeki etkisini doğrulayarak, bu yabancı partilerin son parlamento seçimlerinin sonuçlarını manipüle ettiği ve müdahale ettiği hipotezini doğruluyor.



Yeni yorum ekle