Vahdet Haftası Konferansı; 'İslam Ülkeleri Bir Komite Kurmalı'

Çar, 20/10/2021 - 14:58

Lübnan Hizbullahı Hareketi Genel Sekreteri, üyeleri uluslararası vahdet konferansın tecrübelerini paylaşması için İslam ülkeleri tarafından bir komitenin kurulmasını istedi.

Welayet News  - Seyid Hasan Nasrallah dün akşam 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’nın ilk gününde yaptığı konuşmada İslam dünyasının yıllardan beri büyük sorun ve entrikalarla karşı karşıya olduğunu, istikbar güçleri ve başında Amerika'nın Müslümanların ilişkilerini hedef aldığını, diğer yandan İslam inkılabı ardından yakınlaşma ve işbirliği ve insicam çerçevesinde çeşitli yollarla Müslümanlar arasında çalışmaların yapıldığını söyledi.

Nasrallah, son 20 yılda İslami Vahdet Konferanslarında gerçekleştirilen bazı toplantıların sonucunda birçok tehdit ve sorunun geride bırakıldığını vurguladı.

Nasrallah ayrıca "Bizim gerçek ve mübarek temel hedefimiz, Müslümanlar arasında vahdet ve barış toplumunun gerçekleşmesi olması gerekiyor; ihtiyacımız olan ve onlarca yıldır aradığımız mübarek şey ise mezhepçilik olmadan birlik içinde bağımsızlıktır" dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca birlik, beraberlik ve işbirliği ile Amerika'yı ve istikbarı dize getirmeye ve onları yenmeye çalışılması gerektiğini; niyetlerin temiz ve Allah için olduğu zaman başarının da geleceğini sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle