Direniş 2000 Ve 2006 Yıllarından Daha Büyük Bir Zafer Kazanmaya Hazır

Pt, 28/05/2018 - 08:52

Hizbullah Yürütme Konseyi üyesi, ordu ve direniş arasındaki gelişmeye yönelik stratejiyi vurgulayarak, direnişin bugün 2000 ve 2006 yılından daha büyük zaferler kazanmaya hazır olduğunu söyledi.

Welayet News - Hizbullah Yürütme Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Lübnan'ın Siyonist rejimin işgaliyle mücadeledeki tek güvencesinin, ordu ile direniş arasındaki gelişim stratejisi olduğunu belirtti.

25 Mayıs 2000’de Güney Lübnan’ın kurtarılmasının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Şeyh Nebil Kavuk şunları söyledi: ‘Bugün burada hala direniş gücüne sahip olduğumuzu vurgulamak için toplandık, Temmuz 2006 zaferi Mayıs 2000 zaferinden daha büyüktü ve bugün direniş 2000 ve 2006'dan daha büyük bir zafer kazanmaya hazırdır.

Amerika ve Arapları mustarip eden ve Suudilerin İsrail ile ilişkileri normalleştirmelerinin bütün yollarını ortaya çıkaran bir direnişin İsrail, Amerika ve Arabistan’ın hedefi olması çok doğaldır. Suudi Arabistan, Yemen, Irak, Suriye, Filistin ya da Lübnan’daki bilinçsiz maceralarından ders almamış ve bugün tek amacı, direnişi zayıflatmak, abluka altına almak, çöküşe sürüklemek ve direnişin gelişim ve politik planlarını engellemek olan bir meclis koalisyonunu (Lübnan'da) desteklemektedir.

Suudi Arabistan, direnişle mücadele konusunda yine bir bilinçsiz maceraya atılmış ve parlamento seçimlerinin sonuçlarının, Suudi-Amerikan projesinin lehine olmayan denklemleri güçlendirdiğini unutmuştur. Çünkü direniş, seçimlerden sonra daha güçlü bir hale gelmiştir ve Hizbullah bugün, yeni hükümete aktif bir şekilde katılım için hazırdır ve bu katılım, Amerika ve Suudilerin direnişi hedef alma planlarında yeni bir yenilgi sayılmaktadır.’

21 Mayıs 2000 yılında Siyonist rejim askerleri ve onlara bağlı kuvvetlerle Güney Lübnan’da bir savaş başladı ve dört gün içerisinde son Siyonist Rejim askeri de Güney Lübnan’dan çıkmak zorunda kaldı ve böylece 25 Mayıs, Güney Lübnan’ın kurtuluş yıldönümü olarak adlandırıldı.

Aynı zamanda Siyonist düşman bundan 12 yıl önce de ılımlı Arap ülkeleri diye tabir ettiği ülkelerin, Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın açık desteği ile Lübnan’a saldırmıştı ve bu savaş, 12 Temmuz 2006’dan 15 Ağustos’a kadar devem etti. Bu 33 gün süren saldırılarda Beyrut ve güney bölgelerde birçok can ve mal kaybı yaşandı ama Hizbullah’ın zaferi ve o dönemin Lübnan Cumhurbaşkanı Emile Lahoud ve Siyonist Rejimin bu konuyu itirafıyla sona erdi.

 



Yeni yorum ekle