Vahdet haftası kutlu olsun

Sa, 19/10/2021 - 06:54

Bugün hk 12 Rebiyülevvel 1443 bir rivayete göre İslam peygamberi hz. Muhammed'in -saa- kutlu veladet yıldönümü ve vahdet haftasının başlangıcıdır.

Welayet News  - Ehli sünnet Müslümanları kutlu veladeti 12 Rebiyülevvel ve Şia Müslümanları da 17 Rebiyülevvel olarak biliyorlar.
Bizzat kendisi İslam dünyasında vahdete çağrıda bulunan kişi olan İran İslam Cumhuriyetinin büyük kurucusu rahmetli İmam Humeyni –ra- bu konuyu dikkate alarak Müslümanların çeşitli mezheplerini yakınlaştırmak ve ittifak kurmak için bu tarihler yani 12 ila 17 Rebiyülevvel tarihleri arasını vahdet haftası olarak adlandırdı.
Bu hafta, özellikle yaşadığımız gergin ve çalkantılı dönemde İslam dünyasında dayanışma ve gönül birlikteliğine ihtiyacı daha dikkatli incelemek için iyi bir fırsat sayılır.
Farklı mezheplerdeki Müslümanlar bazı görüş ve hükümlerde görüş farklılıkları olsa da, tek Allah'a, ilahi kitaba, Peygamber'e ve aynı kıbleye inanmak gibi birçok ortak noktaları vardır.
Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı Welayet News olarak Resulullah'ın -saa- kutlu veladeti ile süslenen vahdet haftasının başında tüm İslam dünyasını kutluyoruz.



Yeni yorum ekle