Irak Hizbullahı: Seçimler Halkı Kandırma Operasyonuydu

Pt, 18/10/2021 - 16:50

Irak Hizbullah taburlarının güvenlik görevlisi ebu Ali el-Askeri, ülkedeki parlamento seçimlerini şiddetli bir şekilde eleştirdi.

Welayet News  - El-Askeri, twitter sayfasında, seçimin Irak halkını aldatmaca operasyonu olduğunu belirtti ve direnişin bu konudaki görüşünü söylediğini tekit etti.

Irak direnişinin bu konudaki tutumunu belirttiğini vurgulayan yetkili, direnişin Irak halkının haklarını savunduğunu vurguladı.

El-Askeri sözlerini şöyle sürdürdü: " Öncelikle Kazımi, vatana ihanet olan eylemlerinden dolayı yargılanmalıdır ki sonuncu eylemi de seçimlere hile karıştırmak için düşmanlarla işbirliği yapmaktır"

Hizbullah yetkilisi, "İkincisi, seçmenlerin ve adaylarının haklarını geri kazanmak için mümkün olduğunca hızlı çalışmamız gerekiyor, aksi takdirde işler iyi bitmeyecek" dedi.

El-Askeri şöyle devam eti, "Üçüncüsü, barışçıl gösteri hakkını destekliyor ve onaylıyoruz ve devlet kurumlarının korunmasını, kamu ve özel mülkiyete zarar verilmemesini ve sabotajcıların protestocular arasına girmesine izin verilmemesini tavsiye ediyoruz."

Sonunda el-Askeri, Irak güvenlik güçlerini göstericileri desteklemek ve onlara zarar vermemek için çabalamaya çağırdı.

Bağdat, Basra, Nasiriye ve ülkenin diğer bölgelerinde, ülkede son seçim sonuçlarını protesto etmek için saatler önce düzenlenen gösterilere tanık olundu.

Göstericiler, Irak’ın güneyindeki Babil'e giden yolları kapattı ve oyların yeniden sayılmasını talep etti. Başka bir grup protestocu ise Bağdat'ın Selahaddin'e giden yolunu lastikleri ateşe verip barikatlar kurarak kapattı.



Yeni yorum ekle