Lübnan'da 'Siyonist Samir Caca' Sloganları

Pt, 18/10/2021 - 15:08

Dün Lübnanlılar Beyrut’ta hem yolsuzlukla mücadelenin yıldönümü hem de geçtiğimiz günlerde Samir Caca’ya bağlı militanların Hizbullah ve Emel Hareketi üyelerine düzenlediği saldırıyı protesto etmek için toplandılar.

Welayet News  - Protesto gösterilerinde ‘Samir Caca Siyonisttir sloganları atıldı.

Arap analistler, Beyrut'taki protestoculara yönelik silahlı saldırının Hizbullah'ın Lübnan'daki güvenlik ve siyasi istikrarsızlığı amaçlayan düşmanları lehine bir iç savaşı körüklemeyi amaçladığını söylüyor. Bu eylemler, ABD ve siyonist rejimin Lübnan'ın Hizbullah direnişini silahsız bırakmak ve bölgedeki İslami direnişi bastırmak ve kendi plan ve çıkarlarını ilerletmek peşinde oldukları bir dizi komplo ve planın bir halkası.

Filistinli analist Mükerrem Hauri, ‘Washington'un Lübnan'daki araçları plan yaptıktan sonra devreye girdi ve ABD ve siyonist rejimin çağrısıyla Lübnan'daki durumu alevlendirdi. Lübnan hükümetinin oluşumuna engel olmak, Beyrut limanındaki patlamanın soruşturma sürecini siyasileştirme ve 4 Ağustos 2020'deki Beyrut limanı patlamasıyla Lübnan direnişinin popülaritesini ortadan kaldırma çabaları gibi çabaları işe yaramadı. Böylece ABD ve işgal rejimi Lübnan'ın istikrarını bozarak bir adım daha ileri gitmiş oldu. Beyrut limanındaki patlamayla ilgili gerçekleri örtbas etmek ve insanları Hizbullah'a karşı kışkırtmak istiyorlar. Amaç, Lübnan toplumunun istikrarını bozmak ve Hristiyanlar ile Müslümanlar, şiiler ve sünniler arasında dini bir entrikayı körüklemektir. Siyonist rejim, sınırlarındaki gaz kaynaklarını çıkarabilmek için Lübnan'ın istikrarsızlığını istismar etmek istiyor’ dedi. 



Yeni yorum ekle